2015 – tolfte året i Sverige

2015 har just börjat vilket markerar mitt tolfte år i Sverige. Det känns som om tiden har gått väldigt snabbt och ibland är det som om det bara är några månader sedan jag var en liten unge borta i Spanien. Men så mycket har hänt sedan dess, så mycket att det kan vara lite svårt att förstå. När vi först kom hit så trängdes vi hela familjen i en liten lägenhet. Nu har mamma och pappa flyttat ut i ett hus på landet och själv bor jag i en lägenhet i stan. Jag försöker besöka dem så ofta som möjligt för ärligt talat – livet på landet är behagligare och skönare, speciellt på sommaren. På vintern kan det bli lite jobbigare, speciellt när det kommer mycket snö. Snöplogen är inte alltid så snabb med att ta sig ut i skogen…

Det är alltid lika spännande att prata med pappa om det senaste som hänt därute på landet, med huset, grannarna och allt vad det är. Han är helt inne på att bygga, renovera och snickra – något man aldrig skulle ha kunnat gissa för 12 år sedan när vi flyttade till Sverige! Nu senast var han helt lyrisk över sin nya garageport som han köpt på www.sandoporten.se. Det är inte utan att jag själv dras med i hans entusiasm och helt plötsligt upptäcker jag att vi suttit och snackat om garageportar i en timme! Och haft väldigt trevligt under tiden. Kanske är det så att det viktiga inte är vad man pratar om, utan hur man pratar om det?

Så jag skulle vilja avsluta med en liten uppmaning: ring hem till mamma och pappa lite oftare och hör efter hur de har det. Eller ännu hellre, åk och besök dem. Det är faktiskt tillåtet att göra det även om det inte är julafton eller midsommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *