Om mig och bloggen

Hola! Jag heter Rodrigo Belesia och här bloggar jag om allt mellan himmel och jord. Som ni kanske hör på mitt namn så kommer jag från Spanien. Jag flyttade till Sverige med min familj när jag var 13 år, och för en kille som precis håller på att hitta sig själv och vem man är så var det en ganska jobbig upplevelse. Ett nytt land och ett nytt språk, och även om Spanien och Sverige inte ligger så många timmars flygresa ifrån varandra så är det ändå en helt annan kultur här. Det tog ett tag att acklimatisera sig, men nu vid 24 års ålder så skulle jag inte kunna tänka mig att bo någon annanstans!

Det var lite om min bakgrund, och här kommer lite om min framtid. Jag har alltid varit en djurälskande människa, och jag har en dröm om att bli djursjukvårdare. Tyvärr är det ganska svårt att komma in på en sådan utbildning, dels för att de är ganska populära så att det är många sökande som slåss om platserna, och dels för att man behöver ha ganska bra betyg för att ens kunna söka. När jag flyttade till Sverige kastades min tillvaro omkull och under ganska många år försummade jag skolan vilket förstås ledde till att jag halkade efter, och det blev en ond cirkel där jag gick ut skolan med ganska dåliga betyg.

Nu håller jag på att läsa upp mina betyg och ska även läsa kompletterande kurser som jag behöver. Samtidigt som jag studerar så jobbar jag också som lokalvårdare för att försörja mig själv och slippa ta så mycket studielån. I den här bloggen får ni följa mitt liv med vardag, jobb, studier, fritidsintressen och annat. Det kan som sagt bli lite allt möjligt, men förhoppningsvis mest roliga och intressanta saker. Lämna gärna en kommentar!

Just another WordPress site