Ingen mer ångest inför bilservicen!

Att serva bilen är något som är nödvändigt. Det går helt enkelt inte att komma ifrån att bilen behöver regelbundet underhåll, för det kommer att kosta väldigt mycket mer om man låter bli att göra det eftersom den då till slut kommer att gå sönder. Dessutom är ju servicen, tillsammans med besiktningen, ett måste för att bilen ska vara trafiksäker. Att det är nödvändigt kan vi alltså vara överens om – men det behöver ju inte betyda att det alltid är en trevlig upplevelse. Många drar sig för att serva bilen på grund av priset. Ibland kommer notan som en tråkig överraskning, och även om man är medveten om vad det kommer att landa på så är det ofta en summa som många av oss gärna skulle stoppa i andra hål. Det är dyrt helt enkelt.

Så hur gör man då för att slippa den där dyra räkningen som trots allt är helt nödvändig att betala? Ett alternativ är att teckna ett serviceavtal. Det har jag gjort, och jag är mer än nöjd! Ett serviceavtal innebär att man istället för att betala en stor klumpsumma vid servicen betalar en mindre månadsavgift. På så sätt vet man alltid hur mycket pengar servicen kommer att kosta, för det fina med serviceavtalet är att man inte behöver betala något när man lämnar in bilen för service, för det har man redan gjort med sina månadsinbetalningar.

Man tecknar helt enkelt en försäkring på att man under en viss tid eller en viss körsträcka är helt försäkrad mot oväntade och stora kostnader för bilens service. Utformningen av serviceavtalen kan skilja sig lite mellan olika bilmärken, så Volkswagens serviceavtal är kanske inte exakt detsamma som för Volvo, men i det stora hela är de hyfsat lika. Jag servar nu min bil utan att behöva ha ångest för höga kostnader – det är helt genialt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *