En ledig dag

Idag har jag en ledig dag, och det är faktiskt ganska ovanligt för mig. På dagarna jobbar jag och på kvällarna pluggar jag. Helgen handlar vanligtvis också om jobb eller studier, lite beroende på hur jag har lagt schemat. Visst har jag lediga stunder också, men just nu är jag så uppe i att följa min dröm så känner att jag verkligen vill lägga tid på det här. Tanken är ju att jag ska söka in till en utbildning som gör mig till djursjukvårdare, men först och främst måste jag läsa upp mina betyg i ett antal ämnen och sedan läsa några kompletterande kurser som krävs för den utbildningen. För att slippa en hög av studielån redan nu så har jag valt att kombinera studierna med arbete, och då blir det helt enkelt så att jag måste plugga på min lediga tid.

Men idag har jag som sagt en ledig dag. Inget jobb idag och jag har precis avslutat en uppgift som jag ska få tillbaka innan jag kan fortsätta med studierna. Det är riktigt skönt att inte ha några måsten, men det är ju inte så att det finns brist på saker att göra ändå. Städa, diska, tvätta och sådana tråkiga saker kan man ju alltid göra, eller så kan man titta på någon rolig fotbollsmatch på teve, läsa en bra bok och träffa vänner. För mig är det de senare alternativen som gäller idag, för jag tänker passa på att njuta ordentligt av min lediga dag. Jobbar man hårt måste man också se till att ladda batterierna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *